Krokante broccoli en bloemkool gratin
Bloemkool gratin is een lekker ovengerecht. Bovendien is het makkelijk te maken! Dit recept is voor 4 personen. Het gerecht heeft een bereidingstijd van ongeveer 20 minuten. Wat heb je nodig:
- een voorverwarmde oven;
- een ovenschaal.
4 personen
20 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Ingrediënten
1 broccoli
1 bloemkool
2 eieren
200 ml creme fraiche
Zout
Peper
75g Parmezaanse kaas
50 g geroosterde hazelnoten (optioneel)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220◦C.
- Was de bloemkool en broccoli.
- Snijdt in roosjes.
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Blancheer hierin de bloemkool voor een minuut.
- Voeg de broccoli toe en kook dit twee minuten mee.
- Giet de bloemkool en broccoli af in een vergiet.
- Klop in een kom de crème fraîche samen met het eigeel van de eieren en wat zout en peper.
- Leg de groenten in een ingevette ovenschaal.
- Giet het mengsel er overheen.
- Schud een aantal keer met de ovenschaal zodat de ingrediënten goed mengen.
- Strooi vervolgens de geroosterde hazelnoten over de groenten.
- Rasp er tot slot royaal Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin geworden is.
Variatietip: Heb je geen Parmezaanse kaas in huis? Dit recept is ook lekker met geraspte belegen of oude kaas!
Lekker met: Deze bloemkool gratin is lekker met een stuk gebakken zalm of een malse biefstuk en gekookte (roodschillige) aardappelen!
Bloemkool met knoflookkruim
Voor deze bloemkool met knoflookkruim heb je slechts vier ingrediënten nodig. Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel!
Bloemkool met olijven
Dit bloemkool recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze bloemkool met olijven is eenvoudig te maken, maar erg smaakvol.
Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.