Krokante broccoli en bloemkool gratin

Bloemkool gratin is een lekker ovengerecht. Bovendien is het makkelijk te maken! Dit recept is voor 4 personen. Het gerecht heeft een bereidingstijd van ongeveer 20 minuten. Wat heb je nodig:
bloemkool gratin

4 personen

20 minuten

Italiaans

Vegetarisch

Ingrediënten

1 broccoli
1 bloemkool
2 eieren
200 ml creme fraiche
Zout
Peper
75g Parmezaanse kaas
50 g geroosterde hazelnoten (optioneel)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Was de bloemkool en broccoli.
  3. Snijdt in roosjes.
  4. Breng een grote pan water aan de kook.
  5. Blancheer hierin de bloemkool voor een minuut.
  6. Voeg de broccoli toe en kook dit twee minuten mee.
  7. Giet de bloemkool en broccoli af in een vergiet.
  8. Klop in een kom de crème fraîche samen met het eigeel van de eieren en wat zout en peper.
  9. Leg de groenten in een ingevette ovenschaal.
  10. Giet het mengsel er overheen. 
  11. Schud een aantal keer met de ovenschaal zodat de ingrediënten goed mengen.
  12. Strooi vervolgens de geroosterde hazelnoten over de groenten.
  13. Rasp er tot slot royaal Parmezaanse kaas overheen.
  14. Zet de schaal 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin geworden is.
bloemkool met knoflookkruim

Bloemkool met knoflookkruim

Voor deze bloemkool met knoflookkruim heb je slechts vier ingrediënten nodig. Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel!

bloemkool met olijven

Bloemkool met olijven

Dit bloemkool recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze bloemkool met olijven is eenvoudig te maken, maar erg smaakvol.

Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.

Leave a Reply