Curry van zoete aardappel en bloemkool
- een grote koekenpan.
4 personen
40 minuten
Indiaas
Vegetarisch
Ingrediënten
4 el plantaardige olie
1 tl Chinese vijfkruidenmengsel
1/2 tl chilipoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl paprikapoeder
1 tl gemberpuree
300 ml groentebouillon
4 el yoghurt
3 tomaten
350 g doperwten
2 Spaanse pepers
350 g zoete aardappelen
1 bloemkool
2 uien
Bereiden
- Was de bloemkool, tomaat, Spaanse peper en de zoete aardappel.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Snijd de zoete aardappel in blokjes.
- Snijd de ui fijn.
- Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snijd de peper fijn.
- Snijd de tomaten in zes stukken.
- Verwarm de plantaardige olie in de koekenpan.
- Bak hierin de ui met het vijf kruiden poeder 8 minuten op laag vuur (regelmatig omscheppen).
- Voeg de zoete aardappelen, bloemkool en Spaanse pepers toe en bak deze gedurende 4 minuten mee.
- Voeg de gemberpuree, het paprikapoeder,, de kurkuma, de komijn en het chilipoeder toe en schep het geheel gedurende 4 minuten om.
- Voeg de bouillon, yoghurt, tomaten en doperwten toe en schep goed om.
- Dek de pan af en laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- Schep regelmatig om totdat de groenten gaar zijn.
- Serveer met gekookte pandanrijst.
Krokante broccoli en bloemkool gratin
Bloemkool gratin is een lekker ovengerecht. Bovendien is het makkelijk te maken! Dit recept is voor 4 personen. Het gerecht heeft een bereidingstijd van ongeveer 20 minuten.
Groentecurry met bloemkool
Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.
Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.