Bloemkoolquiche

Quiches zijn lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Ook deze bloemkoolquiche kun je op ieder moment van de dag eten! Wat heb je nodig:
  • een kom;
  • een zeef;
  • een deegroller;
  • bonen (voor het bakken van de bodem);
  • een quichevorm (doorsnee ongeveer 20 cm);
  • bakpapier;
  • een kookpan;
  • een steelpan.
bloemkoolquiche

8 personen

60 minuten

Frans

Vegetarisch

Ingrediënten

200 g bloem
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm
75 g margarine
100 g bloemkool
100 g broccoli
1 ui
6 el groentebouillon
1,5 dl melk
75 g cheddar (geraspt)

Bereiden

  1. Zeef 170 g bloem in een kom.
  2. Voeg een snufje zout, 1/2 tl paprikapoeder en het tijm toe.
  3. Wrijf de margarine door de bloem.
  4. Voeg 3 el water toe.
  5. Kneed het geheel tot een stevig deeg.
  6. Bestuif het aanrecht of een snijplank met bloem.
  7. Rol hierop het deeg uit.
  8. Bekleed de quichevorm met het deeg.
  9. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  10. Dek af met bakpapier.
  11. Vul de vorm met bonen.
  12. Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.
  13. Was ondertussen de bloemkool en de broccoli.
  14. Snijd beiden in roosjes.
  15. Laat goed uitlekken.
  16. Pel de ui en snijd in acht stukken.
  17. Kook de bloemkool en broccoli 10 minuten.
  18. Giet af. 
  19. Smelt de boter in de steelpan.
  20. Voeg de rest van de bloem toe.
  21. Verhit al roerend voor 1 minuut.
  22. Neem de pan van het vuur.
  23. Voeg de bouillon en melk toe.
  24. Zet de pan weer op het vuur.
  25. Breng al roerend aan de kook.
  26. Voeg 50 g kaas toe en naar smaak zout en peper.
  27. Schep de groenten op de quichebodem.
  28. Giet de saus over de groenten.
  29. Strooi de resterende kaas erover.
  30. Bak de quiche nog 10 minuten in de oven.
  31. Strooi het paprikapoeder over de quiche als de kaas gesmolten is.
  32. Serveer de quiche warm.
bloemkool-broccolisoep

Bloemkool-broccolisoep

Deze bloemkool-broccolisoep zit boordevol groenten. Met dit bloemkool recept zet je in een handomdraai een heerlijk romige soep op tafel. Boordevol smaak!

bloemkool gratin

Krokante broccoli en bloemkool gratin

Bloemkool gratin is een lekker ovengerecht. Bovendien is het makkelijk te maken! Dit recept is voor 4 personen. Het gerecht heeft een bereidingstijd van ongeveer 20 minuten.

Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.

Leave a Reply