Bloemkool met olijven
Dit bloemkool recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze bloemkool met olijven is eenvoudig te maken, maar erg smaakvol.
Wat heb je nodig:
- een braadpan.
4 personen
60 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Ingrediënten
1 bloemkool
100 g zwarte en groene olijven
1 ui
chili peper
100 g gezeefde tomaten
1 teentje knoflook
10 g blad peterselie (handjevol)
3 el olijfolie
Bereiden
- Snijd de ui, blad peterselie en knoflook fijn.
- Verwijder de zaadljist uit de chilipeper.
- Snijd de chili peper in kleine stukjes.
- Was de bloemkool.
- Snijd in roosjes.
- Vervolgens goed uit laten lekken.
- Verwarm 3 el olijfolie in de braadpan.
- Fruit hierin de knoflook, peterselie en ui 3-5 minuten.
- Roer regelmatig om.
- Voeg daarna de bloemkoolroosjes toe.
- Bak het geheel nog 5 minuten.
- Voeg de tomaten, chilipeper en olijven toe.
- Bak het geheel nog 2 minuten.
- Voeg 100 ml water toe en eventueel een snufje peper en zout.
- Doe het deksel op de pan.
- Laat het geheel nog 30 minuten op laag vuur pruttelen.
- Roer regelmatig om (zonder de roosjes te breken).
- Dien het gerecht vervolgens direct op.
Groentecurry met bloemkool
Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.
Bloemkoolquiche
Quiches zijn lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Ook deze bloemkoolquiche kun je op ieder moment van de dag eten!
Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.