4 personen
20 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Ingrediënten
1 bloemkool
olijfolie (6-8 el)
130 g broodkruim
4 teentjes knoflook
Bereiden
- Was de bloemkool.
- Snijd in roosjes.
- Breng een grote pan water aan de kook.
- Kook hierin de bloemkool in ongeveer 5 minuten .
- Giet de bloemkool af in een vergiet.
- Vervolgens goed uit laten lekken.
- Pel ondertussen de knoflook en snijd in dunne plakjes
- Verwarm 4 el olijfolie in de koekenpan
- Voeg het broodkruim toe.
- Bak het broodkruim op halfhoog vuur.
- Schep geregeld om totdat het broodkruim knapperig en goudbruin is.
- Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met broodkruim.
- Schep de knoflook door het broodkruim.
- Verhit nog 1 minuut.
- Haal het broodkruim met de knoflook uit de pan en zet apart.
- Verhit in de koekenpan de rest van de olijfolie.
- Voeg hieraan de bloemkool toe.
- Schep met een pollepel om en breek de roosjes in wat kleinere stukken.
- Voeg tot slot het gekruide broodkruim weer toe en schep nog even kort door.
Tip: Let er bij het omscheppen van de bloemkool op dat deze wel een 'bite' houdt. Het hoeft geen puree te worden.
Lekker met: Serveer dit gerecht met een lekkere gekookte Italiaanse pasta zoals penne of farfalle. Voeg hieraan wat geraspte (Parmezaanse) kaas toe en een klein scheutje extra vierge olijfolie.
Bloemkool met olijven
Dit bloemkool recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze bloemkool met olijven is eenvoudig te maken, maar erg smaakvol.
Groentecurry met bloemkool
Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.
Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.