Bloemkool met knoflookkruim

Voor deze bloemkool met knoflookkruim heb je slechts vier ingrediënten nodig. Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel! Wat heb je nodig:
bloemkool met knoflookkruim

4 personen

20 minuten

Italiaans

Vegetarisch

Ingrediënten

1 bloemkool
olijfolie (6-8 el)
130 g broodkruim
4 teentjes knoflook

Bereiden

  1. Was de bloemkool.
  2. Snijd in roosjes.
  3. Breng een grote pan water aan de kook.
  4. Kook hierin de bloemkool in ongeveer 5 minuten .
  5. Giet de bloemkool af in een vergiet.
  6. Vervolgens goed uit laten lekken.
  7. Pel ondertussen de knoflook en snijd in dunne plakjes
  8. Verwarm 4 el olijfolie in de koekenpan
  9. Voeg het broodkruim toe.
  10. Bak het broodkruim op halfhoog vuur.
  11. Schep geregeld om totdat het broodkruim knapperig en goudbruin is.
  12. Voeg de knoflook toe aan de koekenpan met broodkruim.
  13. Schep de knoflook door het broodkruim.
  14. Verhit nog 1 minuut.
  15. Haal het broodkruim met de knoflook uit de pan en zet apart.
  16. Verhit in de koekenpan de rest van de olijfolie.
  17. Voeg hieraan de bloemkool toe.
  18. Schep met een pollepel om en breek de roosjes in wat kleinere stukken.
  19. Voeg tot slot het gekruide broodkruim weer toe en schep nog even kort door. 
bloemkool met olijven

Bloemkool met olijven

Dit bloemkool recept is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze bloemkool met olijven is eenvoudig te maken, maar erg smaakvol.

groentecurry met bloemkool

Groentecurry met bloemkool

Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.

Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.

Leave a Reply