Bloemkool-broccolisoep

Deze bloemkool-broccolisoep zit boordevol groenten. Met dit bloemkool recept zet je in een handomdraai een heerlijk romige soep op tafel. Boordevol smaak! Wat heb je nodig:
bloemkool-broccolisoep

4 personen

45 minuten

Frans

Vegetarisch

Ingrediënten

1 rode ui
2 teentjes knoflook
300 g bloemkool
300 g broccoli
1 el bloem
3 el plantaardige olie
6 dl melk
1 tl paprikapoeder
1,5 dl slagroom
3 dl groentebouillon
75 g geraspte kaas

Bereiden

  1. Was de bloemkool en broccoli.
  2. Snijd in roosjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Pers de knoflook.
  5. Verwarm 6 el olie in de pan.
  6. Voeg de ui, knoflook, bloemkool en broccoli toe.
  7. Bak het geheel 4 minuten op laag vuur.
  8. Roer regelmatig.
  9. Voeg de bloem toe en roer nog 1 minuut.
  10. Giet geleidelijk de melk erbij.
  11. Breng al roerend aan de kook.
  12. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  13. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
  14. Roer de kaas, het paprikapoeder en de slagroom door de soep.
  15. Verwarm nog 3 minuten op laag vuur.
Curry van zoete aardappel en bloemkool

Curry van zoete aardappel en bloemkool

Deze curry van zoete aardappel en bloemkool zit boordevol smaak! Een curry met een verscheidenheid aan kruiden die in nog geen 40 minuten op tafel staat!

groentecurry met bloemkool

Groentecurry met bloemkool

Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.

Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.