Bloemkool-broccolisoep
Deze bloemkool-broccolisoep zit boordevol groenten. Met dit bloemkool recept zet je in een handomdraai een heerlijk romige soep op tafel. Boordevol smaak! Wat heb je nodig:
- een knoflookpers;
- een staafmixer of keukenmachine;
- een kookpan.
4 personen
45 minuten
Frans
Vegetarisch
Ingrediënten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
300 g bloemkool
300 g broccoli
1 el bloem
3 el plantaardige olie
6 dl melk
1 tl paprikapoeder
1,5 dl slagroom
3 dl groentebouillon
75 g geraspte kaas
Bereiden
- Was de bloemkool en broccoli.
- Snijd in roosjes.
- Snipper de ui.
- Pers de knoflook.
- Verwarm 6 el olie in de pan.
- Voeg de ui, knoflook, bloemkool en broccoli toe.
- Bak het geheel 4 minuten op laag vuur.
- Roer regelmatig.
- Voeg de bloem toe en roer nog 1 minuut.
- Giet geleidelijk de melk erbij.
- Breng al roerend aan de kook.
- Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.
- Roer de kaas, het paprikapoeder en de slagroom door de soep.
- Verwarm nog 3 minuten op laag vuur.
Lekker met: Serveer de soep in kommen en garneer met wat geraspte kaas en paprikapoeder. Lekker met een Frans stokbrood.
Probeer dit gerecht ook eens met geraspte gruyère kaas.
Probeer dit gerecht ook eens met geraspte gruyère kaas.
Tip: Let op dat je de soep niet meer laat koken zodra de room toegevoegd is. De soep kan hierdoor gaan schiften.
Heb je geen staafmixer of keukenmachine? Druk de soep dan met de bolle kant van een lepel door een zeef. Je kan natuurlijk ook een deel van de groenten heel laten, dit zorgt voor een lekkere 'bite' in je soep!
Heb je geen staafmixer of keukenmachine? Druk de soep dan met de bolle kant van een lepel door een zeef. Je kan natuurlijk ook een deel van de groenten heel laten, dit zorgt voor een lekkere 'bite' in je soep!
Curry van zoete aardappel en bloemkool
Deze curry van zoete aardappel en bloemkool zit boordevol smaak! Een curry met een verscheidenheid aan kruiden die in nog geen 40 minuten op tafel staat!
Groentecurry met bloemkool
Deze groentecurry met bloemkool zit boordevol groenten en vitaminen! Dit bloemkool recept uit de Indiase keuken is erg lekker met gekookte pandanrijst.
Wil je meer heerlijke recepten proberen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! En ontvang nieuwe bloemkool recepten automatisch in je mailbox. Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier.